feb
23
za
2019
Februari maand van het papierscheppen @ Papierschepperij het oude klooster
feb 23 @ 10:00 – 17:00
Februari maand van het papierscheppen:

Bij papierschepperij het oude klooster te Eerbeek is februari de maand van het papierscheppen. Elke zaterdag van de maand februari worden er doorlopend workshops gegeven handgeschepte kaarten maken.

De zaterdagen 2, 9, 16 en 23 februari zijn onderverdeeld in de volgende blokken:

 • Van 11:00 t/m 11:45 uur is de eerste workshop.
 • Van 12:00 t/m 12:45 uur is de tweede workshop.
 • Van 13:00 t/m 13:45 uur is de derde workshop.
 • Van 14:00 t/m 14:45 uur is de vierde workshop.
 • Van 15:00 t/m 15:45 uur is de vijfde workshop.

 • Er zijn geen inschrijvingen nodig omdat het een doorlopende workshop is. Er geldt wel vol is vol. Er kunnen maar maximaal 4 personen (zowel kinderen als volwassenen) deelnemen aan de workshop. De kosten zijn €3,50 per persoon per kaart maken.

Wat ga je doen tijdens de workshop:

Tijdens de workshop ga je zelf een velletje papier scheppen wat de basis is voor de kaart. Na het velletje geschept te hebben ga je het “versieren” door gebruikt te maken van verschillende technieken. Na het “versieren” wordt het velletje nog natte papier gedroogd. Vanuit c-paper doen we er nog een mooie enveloppe bij en je gaat naar huis met een zelfgemaakte kaart en mooie enveloppe.

Kan ik papierschepperij het oude klooster bezoeken:

De betreffende zaterdagen in februari is papierschepperij het oude klooster gewoon geopend voor bezoekers. Gezien de beperkte ruimte in het pand is de voordeur gesloten en worden er maximaal 12 personen toegelaten (inclusief cursisten).
Zijn er minder dan 12 personen aanwezig dan wordt de voordeur open gedaan en kunt u binnenkomen anders blijft de deur dicht in verband met de beperkte ruimte en veiligheid.

feb
24
zo
2019
workshop ambachtelijk papierscheppen @ Kunstkring Duiven
feb 24 @ 10:30 – 16:30
workshop ambachtelijk papierscheppen

Deze nieuwe workshop geeft Ewald Weijers op zondag 24 februari van 10.30-16.30 uur bij de Kunstkring Duiven. Zelf papier scheppen doe je niet zo maar. De basis om papier te scheppen is papierpulp. Een brei van natuurlijke vezels wordt verdund met water waarna het op een raam met zeef wordt geschept. Nadat het water door de zeef weggelopen is kan het natte papier geperst worden.

Na het persen en drogen kan het papier vervolgens in een drukpers glad gestreken worden. Samen met Ewald wordt dit hele proces in een 6 uur durende workshop doorlopen.

i.v.m. de flexibiliteit kunnen ook groepen zich aanmelden (met de grote vanaf het minimale aantal deelnemers). Dus een groep met vriendinnen van minimaal 3 personen kunnen dan gewoon als groep een workshop ambachtelijk papier maken op maat krijgen.

Wat ga je tijdens de workshop doen?

Je krijgt gedegen uitleg over het maken van papierpulp waarna jezelf aan de slag gaat om het te maken. Als de papierpulp (de basis van papierscheppen) komt er een gedegen uitleg over de materialen die je nodig hebt om papier te scheppen en ga je dit vervolgens allemaal in praktijk brengen. Je neemt dan wat velletjes handgeschept papier mee naar huis en natuurlijk een hoop kennis.

De kosten:
 • De duur van de workshop is 6 uur.
 • De kosten zijn € 60,00 per persoon.
 • Exclusief lunch. Deze dien jezelf mee te nemen.
 • De workshop is inclusief allerlei soorten materiaal.
 • Heb jezelf leuke ideeën voor bijvoorbeeld in het papier te verwerken dan kun je dit zelf meenemen.
De vitrinekast van C-paper

De locatie:

De locatie is bij kunstkring Duiven:
Adres: Visserlaan 41
Postcode/plaats: 6921 WZ Duiven
Telefoonnummer: 0316 – 280469
E-mail: info@kunstkringduiven.nl
Website: http://www.kunstkringduiven.nl/

mei
11
za
2019
Molenfestijn 2019 korenmolen Eerbeek @ Oliemolen de korenmolen
mei 11 @ 11:00 – 16:00

Een gezellige markt met streekproducten, ambachten, handwerk, kunst en historie.

De papierschepper van Eerbeek laat hier zien hoe vroeger het ambacht papierscheppen in zijn werk ging en Yvonne Huiskamp neemt hele mooie kunstwerken mee (van en met papier) om de mogelijkheden te laten zien van het ambachtelijk papier.