Harry Brouwer aan het papierscheppen

Basiscursus papierscheppen c-paper

Omdat voor sommige een workshop niet goed aansluit bij de leerdoelen/wensen, heeft het team van c-paper een basiscursus op maat bedacht.

Basiscursus papierscheppen

Algemeen

De basiscursus papierscheppen duurt 6 uur en wordt op maat gegeven. Jij bepaalt de datum, met wie je komt en wat je wil leren. Deze bevat algemene informatie over het ambacht papierscheppen. Deze wordt op maat gegeven.

Papierpulp maken

In de ochtend bespreken we het cursusmateriaal en gaan we papierpulp maken van plantaardige vezels. De samenstelling van de vezels gebeurt in overleg met de cursist

Het papierscheppen

In de middag gaan we papierscheppen met behulp van verschillende soorten papierpulp. Zo ervaar je verschillen in de papierpulp.

Gedroogde Daphne vezels om Lokta te maken

Vervolg cursus

Algemeen

De vervolg cursus wordt op maat ingevuld na overleg met de cursist. Hierdoor kan het zwaarte punt bij het papierpulp maken of papierscheppen.

Papierpulp maken

Omdat we papierpulp nodig hebben om papier te kunnen scheppen, gaan we deze ook tijdens de vervolg cursus maken.

Het papierscheppen

Na het maken van de papierpulp gaan we natuurlijk weer papierscheppen. Het kan zijn dat we hier met hulpstoffen gaan werken zoals kleurstoffen.

Project om papier te kleuren naar Mosterdgeel

Algemene informatie Basiscursus:

De kosten voor een basiscursus papierscheppen zijn € 150,00 incl. 21% btw per persoon. De duur is 1 dag van ongeveer 6 uur. De cursus wordt gegeven door meester papierschepper van c-paper Ewald Weijers. Het leerdoel van deze cursus wordt die dag op maat bedacht in samenspraak met cursist. Na het volgen van deze basiscursus kan men kiezen voor vervolg dagen (niet verplicht).

De vervolg cursus kost € 75,00 incl. 21% btw voor 1 dag van ongeveer 6 uur. Je kunt meerdere dagen boeken om je leerdoel te bereiken. Je bent niet verplicht om een vervolg cursus te volgen.

De basiscursussen en vervolg cursussen worden gegeven in papiermakerij Doesburg (ooipoortstraat 21, 6981 DS, Doesburg)