De papierwinkel

Sinds kort is er een ambachtelijke papierwinkel te bezoeken bij papiermakerij Doesburg. Hier worden spullen voor het papierscheppen en ambachtelijk gemaakt papier verkocht van c-paper, Olino paperworks en Papiermolen de Schoolmeester.
De balie van de ambachtelijke papiermakerij
De balie van de ambachtelijke papierwinkel

Ambachtelijke papierwinkel

We mogen weer open en hoe? Onze openingstijden zijn verruimd naar dinsdag t/m zaterdag van 12:00 t/m 16:00 uur en tijdens culturele zondag van 12:00 t/m 17:00 uur. Omdat het team van c-paper ook veel workshops en demonstraties op andere locaties hebben, kan het zijn dat de werkplaats “papiermakerij Doesburg” gesloten is. Kijk daarom eerst in onze activiteiten kalender.

Ambachtelijke papierwinkel

In de ambachtelijke papierwinkel worden materialen voor het papierscheppen en handgeschept papier van c-paper, papiermakerij Doesburg, Olino paperworks en Papiermolen de schoolmeester verkocht. Dit papier is op ambachtelijke wijze gemaakt. Het Doesburgs handgeschept papier wordt gemaakt bij papiermakerij Doesburg door het team van c-paper.

De materialen voor papierscheppen of ambachtelijk gemaakt papier is alleen te koop bij de ambachtelijke papierwinkel van Papiermakerij Doesburg. Er worden dus geen bestellingen verzonden. U kunt wel een afspraak maken via mobielnr.: +31 06 14004762 of mail naar secretariaat@c-paper.nl

9 januari 2022

Website papiermakerij Doesburg

Doesburgs papier

Het Doesburgs handgeschept papier wordt gemaakt door het team van c-paper. Dit papier bestaat uit verschillende soorten plantaardige vezels waardoor er steeds meer rest materialen wordt gebruikt zoals Asperge schillen. Het papier is te koop onder de naam Doesburgs handgeschept papier. In de link hieronder wordt de prijslijst weergegeven.

9 januari 2022

Prijslijst…

Papier Olino paperworks

Olino paperworks is een fairtrade organisatie die papier inkoopt voor een eerlijke prijs. Vanaf heden zijn er ook vellen papier uit de Filipijnen, India, Thailand en Butan te koop in de formaten A3, A4 en A5. Momenteel zijn er alleen grote vellen papier te koop in de Ambachtelijke papierwinkel. In de link hieronder wordt de prijslijst weergegeven.

9 januari 2022

Prijslijst…

Papier De schoolmeester

Papiermolen de schoolmeester uit Westzaan maakt Zaans board papier wat voor 65% uit lompen (zoals blauw van spijkerstof) en voor 35% uit vlas bestaat. Dit Zaanse board (dikke vellen) wordt veel gebruikt door de boekbinders als kaft of schutblad (dunne vellen). Het papier is verkrijgbaar in verschillende kleuren. In de link hieronder wordt de prijslijst weergegeven.

9 januari 2022

Prijslijst…

Papier van c-paper

Het team van c-paper maakt al sinds 2015 handgeschept papier van plantaardige vezels. Naast het Doesburgs handgeschept papier maken ze ook zelf papier voor allerlei verschillende toepassingen zoals tekenen, aquarelleren, kalligraferen, bedrukken of papier met een watermerk. In de link hieronder wordt de prijslijst weergegeven.

9 januari 2022

Prijslijst…

Doe het zelf kit

Bij c-paper hebben ze allerlei doe het zelf (DIY) kits samengesteld. Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe kits. Met deze kits kun je papierscheppen of een papieren schaal maken met behulp van een halve tempex bol. Het team van c-paper geeft u ook nieuwe ideeën. In de link hieronder wordt de prijslijst weergegeven.

9 januari 2022

Prijslijst…

Benodigdheden

Bij c-paper hebben ze een Doe het zelf kit samengesteld wat bestaat uit een spatraampje, een half tempex bol en 50 gram droge papierpulp van de schoolmeester. De natte papierpulp wordt aangebracht met behulp van het spatraam op de tempex bol. Vervolgens moet dit een paar dagen drogen. In de link hieronder wordt de prijslijst weergegeven.

9 januari 2022

Prijslijst…

Droge papierpulp

Bij C-paper maken ze al papierpulp sinds 2015 van allerlei verschillende soorten plantaardige vezels. Deze papierpulp wordt een paar uur gemalen in de Hollander beater en daarna gedroogd. De huidige hout, katoen, linnen of hennepvezels zijn te koop in zakjes van 100 gram. In de link hieronder wordt de prijslijst weergegeven.

9 januari 2022

Prijslijst…

Droge papierpulp

De droge papierpulp van papiermolen de schoolmeester ontstaat na elke maling. Het restmateriaal wat overblijft is niet meer te verkopen en wordt daarom als papierpulp aangeboden. De droge papierpulp wordt verkocht in zakjes van 100 gram en in verschillende kleuren. De samenstelling is 65% lompen en 35% vlas. In de link hieronder wordt de prijslijst weergegeven.

9 januari 2022

Prijslijst…

Droge papierpulp

Bij papiermolen de schoolmeester uit Westzaan maken ze Zaans board papier wat voor 65% uit lompen (zoals blauw van spijkerstof) en voor 35% uit vlas bestaat. Dit Zaanse board (dikke vellen) wordt veel gebruikt door de boekbinders als kaft of schutblad (dunne vellen). Het papier is verkrijgbaar in verschillende kleuren. In de link hieronder wordt de prijslijst weergegeven.

9 januari 2022

Prijslijst…

Adres:
Ooipoortstraat 21
6981 DS Doesburg
Mobiel: +31 06 14004762
secretariaat@c-paper.nl

Openingstijden:
Donderdag t/m Zaterdag:
12:00 t/m 17:00

Eerste zondag v/d maand: 12:00 t/m 17:00