Het team van c-paper heeft zeer veel ervaring met het maken van handgeschept papier zodat papier een persoonlijk tintje kan krijgen. In de huidige tijd waar we druk bezig zijn met recyclen, heeft het team een aantal interne projecten uit te voeren. Momenteel wordt er druk gewerkt om handgeschept papier te maken van planten, bomen, struiken, groenten en kruiden. De volgende stap zal er een zijn waarbij handgeschept papier gekleurd gaat worden met biologische kleurstoffen zoals men in de middeleeuwen ook al deed.

Op de foto zien we de papierschepper Ewald Weijers aan het werk.

Ambachtelijke papierschepper

Bij c-paper kennen ze een ambachtelijke papierschepper in de persoon van Ewald Weijers.

Sinds 2012 is hij al bezig met het maken van handgeschept papier. Tijdens een boekkunst beurs in Leiden is hij geïnspireerd geraakt door een Japanner die er handgeschept papier aan het maken was.

Geholpen door onze adviseur Piet Zegers heeft hij het vak zich eigen gemaakt. Sinds 2013 verzorgt hij ook demonstraties papier scheppen en enkele workshops ambachtelijk papier scheppen. Hij is actief om het ambacht papierscheppen (wat Leo Hoegen september 2013 als inventaris op de immaterieel erfgoedlijst heeft gezet) te introduceren zowel nationaal als internationaal.