Het team van c-paper is al meer dan 4 jaar actief op het gebied van handgeschept papier maken en heeft al veel kennis uitgedragen via workshops, demonstraties en projecten met ambachtelijk papier maken.

Door de toenemende vraag naar nieuwe en speciale papiersoorten, is begin 2019 veel aandacht voor kennis verbreding bij het team van
c-paper. Door samenwerking en kennis deling met iemand uit België over vezels en een bedrijf in Italië over het papier maken vanuit lompen, is de kennis al verdubbeld.
Demonstratie papierscheppen op evenementen/open dagen

Demonstratie papier scheppen

Het team c-paper wat bestaat uit deskundige papierscheppers met veel ervaring, vertellen graag over het ambacht papierscheppen tijdens evenementen, lezingen of open huis.

Een demonstratie papier scheppen bestaat uit een ervaren papierschepper inclusief het materiaal om papier te kunnen scheppen en informatie over het ambacht papierscheppen.

Yvonne geeft workshop schaaltjes maken tijdens de kreadoe 2016

Workshop papierscheppen

Yvonne Huiskamp verzorgt doorgaans en workshop papierscheppen. Een enkele keer geeft Ewald Weijers een workshop papierscheppen.

De workshops zijn op maat en worden in samenspraak met de aanvrager bepaald. Je hebt dus keuze in de datum, het tijdstip, de duur, de locatie en hetgeen je wil leren of maken.

De workshops zijn geschikt voor volwassenen, kinderen (vanaf 4 jaar) of cliënten .
De wildkaart van Fletcher hotel Huis te Eerbeek op rietpluimen papier

Opdrachten voor handgeschept papier

Bent u een kunstenaar of een bedrijf en bent u op zoek naar handgeschept papier. Het team van c-paper kan dit voor u maken. Momenteel is er veel vraag naar geboorte- en trouwkaarten of bijzondere menukaarten gemaakt van handgeschept papier. Voor de kunstenaars is er bijvoorbeeld aquarel- of ets papier beschikbaar.

Omdat een opdracht maatwerk is wordt dit doorgaans eerst met u besproken. Gezien de toenemende kosten begint een opdracht bij €75,00 incl. 21% btw. Voor onze vaste klanten gelden doorgaans andere voorwaarden.

Meer informatie nodig? Klik dan hier…
Een opdracht plaatsen? Klik dan hier…

Projecten met papier

Bent u een kunstenaar, bedrijf , school of instelling en bent u op zoek naar ondersteuning bij een project met papier dan helpt het team van c-paper u daar graag bij.

Door de unieke samenwerking met zowel Nederlandse als buitenlandse papiermakers zijn er heel veel mogelijkheden zoals 3 kunstenaars die met 10 kilo t-shirts van soldaten (die zijn gedragen bij vredesmissies) aankomen en vragen om daar papierpulp van te maken. Collega Dhr. Cuppen had de juiste Hollander waardoor er snel en op de juiste manier papierpulp gemaakt kon worden. Onder begeleiding hebben de dames zelf hun papier geschept.

Het team van c-paper verzint zelf ook projecten. Zo zijn er voorbereidingen getroffen voor het kleuren van papier met behulp van natuurlijke kleurstoffen zoals bietensap.

Meer informatie nodig? Klik dan hier…
Een project aanvragen? Klik dan hier…