Ambachtelijk papierscheppen

In 105 na Christus begon een Chinees genaamd Tsaj Lun (Cai Lun) met het ambachtelijk papierscheppen.In 2013 is het ambacht papierscheppen op de immaterieel erfgoedlijst gezet waarmee een zeer klein aantal ambachtelijk papierscheppers proberen hun kennis uit te dragen.
Kinderen laten scheppen

Demonstratie papier scheppen

Het team c-paper wat bestaat uit deskundige papierscheppers met veel ervaring, vertellen graag over het ambacht papierscheppen tijdens evenementen of lezingen.

Een demonstratie papier scheppen bestaat uit een ervaren papierschepper inclusief het materiaal om papier te kunnen scheppen en informatie over het ambacht papierscheppen. Meestal wordt de demonstratie papier scheppen gegeven op de locatie waar het evenement of lezing wordt georganiseerd.

Meer informatie? Klik hier.
Een prijsopgave? Klik hier.
Reserveren? Klik hier.
Yvonne geeft workshop schaaltjes maken tijdens de kreadoe 2016
Workshop papierscheppen bij Karla Kassenaar 2015

Workshops papier scheppen

Yvonne Huiskamp verzorgt doorgaans de workshops papier scheppen.
  • Papierscheppen voor individuen: geldt u bepaald het tijdstip/datum, wat u wilt leren en met hoeveel personen u dit wilt doen (alleen is ook mogelijk).
  • Voor groepen kleiner dan 6 personen: bestaat de mogelijkheid voor een workshop op maat bij de papierschepperij van c-paper aan de loubergweg 44 te Eerbeek (hoeft niet mag ook eigen locatie zijn).
  • Voor groepen tussen de 6 en 25 personen: wordt er uitgeweken naar De mollenhof een kleinschalige ontmoetingslocatie in Oeken. (dit hoeft niet. Het mag ook een eigen locatie zijn).
  • Voor cliënten/begeleiders van instellingen: is het mogelijk dat dit op de instelling zelf wordt gegeven zodat de clienten in hun vertrouwde omgeving blijven (andere locaties zijn ook bespreekbaar).
  • Voor scholen zoals BSO’s: bestaat de mogelijkheid om op locatie te komen zodat er niet allerlei vervoer geregeld hoeft te worden. Indien er extra begeleiding aanwezig vanuit de BSO mag de groep groter zijn dan 25 personen.
  • Arrangementen bij de Heideroos voor groepen van minimaal 10 personen: worden gegeven bij restaurant de heideroos te Eerbeek. Na een 2-uur lang durende workshop papier scheppen ga je lekker eten voor een bedrag vanaf €35,00 p.p.
Meer informatie? Klik hier:
Een prijsopgave? Klik hier:
Een reservering doen? Klik hier:
De wildkaart van Fletcher hotel Huis te Eerbeek op rietpluimen papier

Opdrachten voor handgeschept papier

Bent u een kunstenaar of een bedrijf en bent u op zoek naar handgeschept papier. Het team van c-paper kan dit voor u maken. Momenteel is er veel vraag naar geboorte- en trouwkaarten of bijzondere menukaarten gemaakt van handgeschept papier. Voor de kunstenaars is er bijvoorbeeld aquarel- of ets papier beschikbaar.

Omdat een opdracht maatwerk is wordt dit doorgaans eerst met u besproken. Gezien de toenemende kosten begint een opdracht bij €75,00 incl. 21% btw. Voor onze vaste klanten gelden doorgaans andere voorwaarden.

Meer informatie nodig? Klik dan hier…
Een opdracht plaatsen? Klik dan hier…

Projecten met papier

Bent u een kunstenaar, bedrijf , school of instelling en bent u op zoek naar ondersteuning bij een project met papier dan helpt het team van c-paper u daar graag bij.

Door de unieke samenwerking met zowel Nederlandse als buitenlandse papiermakers zijn er heel veel mogelijkheden zoals 3 kunstenaars die met 10 kilo t-shirts van soldaten (die zijn gedragen bij vredesmissies) aankomen en vragen om daar papierpulp van te maken. Collega Dhr. Cuppen had de juiste Hollander waardoor er snel en op de juiste manier papierpulp gemaakt kon worden. Onder begeleiding hebben de dames zelf hun papier geschept.

Het team van c-paper verzint zelf ook projecten. Zo zijn er voorbereidingen getroffen voor het kleuren van papier met behulp van natuurlijke kleurstoffen zoals bietensap.

Meer informatie nodig? Klik dan hier…
Een project aanvragen? Klik dan hier…