Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zelf papier scheppen

november 25 @ 12:00 16:00 CET

Gampi vezels tot papierpulp slaan
Gampi vezels tot papierpulp slaan

Zelf papier scheppen

Op zaterdag 25 november 2023 komt er iemand zelf papier scheppen van plantaardige vezels in de papiermakerij Doesburg. Deze vezels worden eerst zacht gemaakt en dan vervolgens verwerkt tot papierpulp. Deze papierpulp wordt in een bak lauw water gedaan en worden er eerst kleine testjes gedaan om te kijken of de natuurlijke vezels wel stevig papier wordt. Daarna wordt er productie gedraaid om er handgeschept papier van te maken. De papiermakerij Doesburg is speciaal ingericht als werkplaats om allerlei experimenten te kunnen doen om zo te komen tot een mooi stuk handgeschept papier (dus niet van oud papier).

Voor het papierscheppen zelf hoeft niet te worden betaald maar en is dus gratis (kennis maken met het immaterieel erfgoed en ambacht papierscheppen) maar het papier dat je meeneemt betaal je wel (€1,50 voor A4, €1,00 voor A5 en €0,80 voor een A6 velletje).

Dit is tevens een gelegenheid om eens te kijken naar een vervolg traject hoe we verder gaan in het ambacht papierscheppen. Wordt het alleen maar papierscheppen, De historie van het papier, kennis over de gereedschappen, kennis over de papier eigenschappen of het werken met hulpstoffen.

De papiermakerij Doesburg is die dag daarom extra geopend voor publiek tussen 12:00 en 16:00 uur. Wil je zelf ook het ambacht papierscheppen leren, neem dan contact op door een mail te sturen naar secretariaat@c-paper.nl