Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Workshop papierscheppen in Borculo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop papierscheppen in Borculo

april 29 @ 13:00 16:00 CEST

Workshop papierscheppen in Borculo

Een workshop papierscheppen in Borculo waarbij jezelf je eigen papierpulp mag kiezen. Dit is de nieuwe opzet. Omdat Ewald Weijers veel kennis bezit, heeft de workshop een open karakter die de cursist geheel zelf in kan vullen bij ’t spuythuys te Borculo (korte wal 11 te Borculo). Uniek in Nederland omdat er maar weinige zijn die deze technieken beheersen. Ewald is ook beheerder van het Immaterieel erfgoed papierscheppen in Doesburg wat hij in stand houdt zodat de kennis niet verloren gaat. Hij werkt heel veel met plantaardige vezels en bijna niet met oud papier.

Op zaterdag 29 april 2023 van 13:00 t/m 16:00 uur verzorgt Ewald Weijers (eigenaar/meester papierschepper van c-paper) in samenwerking met Karin Bosch (eigenaar van Bosch atelier) een extra workshop in ’t spuythuys (Korte wal 11 te Borculo). De kosten zijn €40,00 per persoon voor 3 uur.

Er kunnen minimaal 4 en maximaal 6 personen deelnemen en vol is vol. Omdat de workshop van zaterdag 15 april 2023 vol is en toch nog een paar aanvragen lagen hebben zaterdag 29 april 2023 een extra workshop ingelast. Omdat er voldoende aanmedldingen binnen zijn gaat deze workshop door.

Wat inspiratie opdoen voor deze workshop Klik dan hier.

Kom deze unieke workshop beleven en geef je nu op door een mail te sturen aan secretariaat@c-paper.nl of info@Boschatelier.nl

Workshop papierscheppen in Borculo

Papierpulp maken

Om te kunnen beginnen met papierscheppen, maken de deelnemers eerst hun eigen papierpulp. Elke deelnemer kiest zijn eigen zakje (ongeveer 100 gram) droge papierpulp en haalt dit door de blender. Nadat de eigen bak gevuld is met papierpulp en lauw water kan het papier scheppen beginnen.

Het maken van een kunstwerk

Als er papier geschept is kan deze bewerkt worden met gekleurde papierpulp, gedroogde bloemen, verse bloemen, pregen/blinddrukken etc. tot een echt kunstwerk. In dit fotoalbum van voorgaande workshops zie je voorbeelden van echte kunstwerken.

Het leerdoel

De workshop papierscheppen in Borculo kent geen opdracht maar daarin ga je de verschillende technieken/mogelijkheden ontdekken. Er zijn geen opdrachten en er is een zeer korte uitleg. Tijdens de workshop borrelen er veelal vragen op en gaan we de meestal beatwoorden door het uit te proberen.

Gemalen jucca plant op schepraam