Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop papier scheppen kunstlab Doesburg

maart 8 @ 13:00 15:00 CET

Open workshop papier scheppen

Elke 2e vrijdag van de maand (tussen 13:00 en 15:00 uur) starten we met een workshop papierscheppen voor het kunstlab Doesburg Dit is goedkope workshop van 2 uur en is bedoelt om kennis te maken met het ambacht papierscheppen.

Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen aan deze open workshops en ze gaan door vanaf 2 deelnemers. Heb je zin in een unieke workshop papierscheppen in papiermakerij Doesburg? Meld je dan aan. De open workshops papierscheppen wordt gegeven door Ewald Weijers (eigenaar/meester papierschepper bij c-paper). De kosten zijn €15,00 per persoon en duurt ongeveer 2 uur.

Wat gaan we maken?

Papierpulp

De bakken staan klaar met papierpulp van Papiermolen de Schoolmeester uit Westzaan. Deze is gemaakt voor 65% van lompen (oud textiel) en 35% Vlas.

Het papierscheppen

Na een korte uitleg gaan we aan de slag om papier te scheppen die versiert kunnen worden met allerlei materialen, servetten etc. Dit mogen natuurlijk ook blanco velletjes worden om thuis een leuke kaart te maken.

Wat neem je mee naar huis?

De velletjes handgeschept papier die je gemaakt hebt, neem je mee op blauwe doekjes. Deze kun je thuis ophangen om verder te drogen.

Handgeschepte kerstkaarten

Open workshop papier scheppen

De docent

Ewald Weijers maakt sinds 2012 al handgeschept papier, sinds 2020 is hij beheerder van immaterieel erfgoed papierscheppen in Doesburg en heeft al enkele honderden workshops papierscheppen gegeven. Hij is dagelijks aan het experimenteren met papier maken op ambachtelijk wijze.

Unieke opzet workshops

Zijn workshops papierscheppen hebben een unieke opzet omdat je plantaardige vezels gebruikt en dus geen oud papier. De open workshops (waarin Ewald de inhoud bepaalt) zijn simpel van opzet en er kan bijna niets misgaan.

Wat neem je mee?

De workshop heeft als doel om zoveel mogelijk te experimenteren. Hetgeen je gemaakt hebt neem je mee huis. Er zijn verpakkingsmaterialen beschikbaar om het veilig mee te kunnen nemen.

Papierscheppen met kind in drukkerijmuseum Etten-Leur