Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Ecoprinten in Borculo

november 4 @ 13:00 17:00 CET

Hier zien we deelnemers aan de slag van een eerdere workshop ecoprinten in het Spuythuys.

Workshop ecoprinten in Borculo

Karin Bosch (eigenaar van Bosch atelier) en Ewald Weijers (eigenaar van c-paper) verzorgen regelmatig workshops ecoprinten in maakplaats ’t Spuythuys (korte wal 11) te Borculo. Karin is docent op de Natuur BSO en weet veel van planten waarmee je kunt ecoprinten. Ewald is meester papierschepper en weet veel van zuurbaden, basische baden en metaal baden die gebruikt worden voor het beitsen.

Onze workshops ecoprinten kennen een open karakter waar uitproberen centraal staat. Zo mag je zelf planten meenemen om te testen in welke beits ze het beste de kleur of misschien wel helemaal geen kleur afgeven. Er staan tijdens de workshop enkele beitsen in een bak opgesteld waarin de bladeren en papier gelegd kunnen worden. Verder zijn er 3 hittebronnen die gebruikt kunnen worden om de kleurstof uit de plant aan te brengen op de stof op papier.

Op Donderdag 23 november 2023 tussen 10:00 t/m 14:00 uur gaan 6 personen helemaal los en beitsen we eerst de bladeren en bloemen die op later op de stof worden gelegd en in een stoombad wordt klaargestoomd. Tussen tijds wordt er uitleg gegeven over het proces en gaan we met handgeschept papier aan de slag.

De kosten voor deze 4 uur durende workshop zijn €65,00 incl. 21% btw, wat lekkers en koffie of thee en natuurlijk alle materialen. Er is plek voor maximaal 8 personen. Tijdens de verschillende workshops ecoprinten zijn er foto’s gemaakt die hier te zien zijn

Wil je deelnemen aan een workshop ecoprinten in maakplaats ’t Spuythuys, neem dan contact op met Karin Bosch door een mail te sturen aan info@Boschatelier.nl.