Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Papier scheppen voor kinderen

april 10 @ 14:00 15:30 CEST

Papier scheppen voor kinderen

Papier scheppen

Via Sjors Sportief/creactief verzorg ik voor de kinderen tussen de 6 en 10 jaar een workshop papier scheppen voor kinderen in de papiermakerij Doesburg (achterin het kunstlab Doesburg in de Oopoortstraat 21 te Doesburg). De kinderen mogen hun eigen kleur papierpulp (deze bestaat uit textielvezels) uitkiezen, moeten 100 gram afwegen en maken met behulp van een blender (waarbij ze tot 20 moeten tellen) papierpulp. De papierpulp doen we in bakken en voegen daar water aan toe en scheppen vervolgens papier die ze gaan versieren zodat er mooie kunstwerkjes ontstaan. Ze nemen 3 natte kunstwerkjes van papier mee naar huis.

Aanmelden kan nog tot die datum via Actief in Doesburg. Er kunnen maximaal maar 4 kinderen deelnemen aan de workshop papierscheppen voor kinderen. De kosten zijn €5,50 per kind (waarvan €0,50 administratie kosten voor Sjors Creatief zijn).

Papierscheppen

Drukkerij museum Etten-Leur

Papierscheppen

Villa Mondriaan Winterswijk

Papierscheppen

Zabuki Zutphen

Papier met bloemen

Handgeschept papier met bloementjes

Vind je papierscheppen leuk?

Vind je de workshop papierscheppen leuk dan moet je even moeten wachten tot woensdagmiddag 28 april 2023. Aanmelden kan via Sjors Sportief/actief (Actief in Doesburg). Deze zijn dan wel op de woensdagmiddagen van 14:00 t/m 15:30 in Papiermakerij Doesburg aan de Ooipoortstraat 21 te Doesburg.

Hier aanmelden

Besloten workshop

  • Aanmelden via Sjors sportief/actief.
  • Docent Ewald Weijers.
  • In de papiermakerij Doesburg
  • Drie velletjes handgeschept papier mee.
  • Leeftijd tussen de 6 en 10 jaar.
Yvonne schept papier

Workshop papierscheppen en boekbinden

Workshop papierscheppen en boekbinden De docent Yvonne Huiskamp is al een jaar of 9 vrijwilliger papierschepper bij c-paper en heeft al veel papier geschept en verschillende boekjes met Japanse binding […]

boek de scheppende kracht van papier staand

Scheppende kracht van papier

Eliza Meier en Leo Hoegen hebben gezamenlijk een boek uitgebracht genaamd De scheppende kracht van papier via Uitgeverij Boiten boekprojecten. Het boek neemt je mee in de wereld van het papierscheppen.

In de buitenruimte papierscheppen

Meester-gezel opleiding ambachtelijke papierschepper

Module 1 Historie van papier In deze module leer je van alles over het ontstaan van het papier. We bezoeken papiermolens etc. De module duurt 5 dagen. Module 2 Materiaal […]

Papier scheppen tijdens cursus Papier onderzoek en maken

Basiscursus papierscheppen c-paper

Basiscursus papierscheppen Algemeen De basiscursus papierscheppen duurt 6 uur en begint met het doornemen van het cursusmateriaal. Deze bevat algemene informatie over het ambacht papierscheppen. Papierpulp maken In de ochtend […]

Opstelling voor 6 cursisten aan de werktafels in papiermakerij Doesburg

Workshop papierscheppen voor kinderen

Na een aantal succesvolle workshops papierscheppen voor zowel volwassenen als kinderen, krijgen de nieuwe workshop papierscheppen een nieuwe opzet waarbij je het gehele proces doorloopt van papierpulp maken tot het persen van het natte papier. Dit geldt tot nu toe alleen voor de workshops in de papiermakerij Doesburg (Doesburg) en ‘T spuythuys (Borculo).