Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Papier scheppen voor kinderen

juni 14 @ 14:00 15:30 CEST

Papier scheppen voor kinderen

Papier scheppen

Via Sjors Sportief/creactief verzorg ik voor de kinderen tussen de 6 en 10 jaar een workshop papier scheppen voor kinderen in de papiermakerij Doesburg (achterin het kunstlab Doesburg in de Oopoortstraat 21 te Doesburg). De kinderen mogen hun eigen kleur papierpulp (deze bestaat uit textielvezels) uitkiezen, moeten 100 gram afwegen en maken met behulp van een blender (waarbij ze tot 20 moeten tellen) papierpulp. De papierpulp doen we in bakken en voegen daar water aan toe en scheppen vervolgens papier die ze gaan versieren zodat er mooie kunstwerkjes ontstaan. Ze nemen 3 natte kunstwerkjes van papier mee naar huis.

Aanmelden kan nog tot die datum via Actief in Doesburg. Er kunnen maximaal maar 4 kinderen deelnemen aan de workshop papierscheppen voor kinderen. De kosten zijn €5,50 per kind (waarvan €0,50 administratie kosten voor Sjors Creatief zijn).

Papierscheppen

Drukkerij museum Etten-Leur

Papierscheppen

Villa Mondriaan Winterswijk

Papierscheppen

Zabuki Zutphen

Papier met bloemen

Handgeschept papier met bloementjes

Vind je papierscheppen leuk?

Vind je de workshop papierscheppen leuk dan moet je even moeten wachten tot woensdagmiddag 28 april 2023. Aanmelden kan via Sjors Sportief/actief (Actief in Doesburg). Deze zijn dan wel op de woensdagmiddagen van 14:00 t/m 15:30 in Papiermakerij Doesburg aan de Ooipoortstraat 21 te Doesburg.

Besloten workshop

  • Aanmelden via Sjors sportief/actief.
  • Docent Ewald Weijers.
  • In de papiermakerij Doesburg
  • Drie velletjes handgeschept papier mee.
  • Leeftijd tussen de 6 en 10 jaar.
boek de scheppende kracht van papier staand

Scheppende kracht van papier

Eliza Meier en Leo Hoegen hebben gezamenlijk een boek uitgebracht genaamd De scheppende kracht van papier via Uitgeverij Boiten boekprojecten. Het boek neemt je mee in de wereld van het papierscheppen.

Opleiding ambachtelijke papierschepper

Oranje papier nat en droog naast elkaar staand

Oranje handgeschept papier maken

Op donderdag 27 april was het natuurlijk weer Koningsdag. Een dag waarop natuurlijk passend handgeschept papier wil maken. Het toeval wil dat de dinsdag en woensdag ervoor workshops papierscheppen voor kinderen waren geweest en er nog rode en gele papierpulp van papiermolen de schoolmeester in de schepbakken zat. Deze 2 door elkaar mengen en je mooi oranje papierpulp.

Handgeschept papier A5 droog asperge schillen 2023

Papier maken van asperge schillen

Het is weer asperge seizoen waarbij de geplukte asperges geschild worden. Deze schillen gebruikt het team van c-paper om er handgeschept papier van te maken. Het belangrijkste voor het maken van handgeschept papier is de papierpulp. Deze moet goed zijn. Het team van c-paper experimenteert nu om de juiste papierpulp te maken door de schillen op verschillende manieren te bewerken tot papierpulp.

Gemalen jucca plant op schepraam

Projecten ambachtelijk papier maken

Bij c-paper kennen ze 2 verschillende soorten projecten (interne en externe projecten). Een lopend intern project is Het verduurzamen van ambachtelijk papier maken. Een lopend extern project is Het opzetten van een papierschepperij in Zevenaar voor mensen met mogelijkheden.