Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
‚ÄčOoipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Papier maken bij Oerkracht Zomerkamp

augustus 18 @ 08:00 augustus 24 @ 17:00 CEST

Papier maken bij Oerkracht Zomerkamp

The green circle uit Winterswijk organiseert elke jaar een Oerkracht Zomerkamp bij natuurcamping de Zonnebloem te Winterswijk. Tijdens deze zomerkamp worden er een 7-tal workshops in de natuur gegeven door echte ambachtslieden die hun vak verstaan. Ook mij is gevraagd om gedurende deze week workshops papier maken te verzorgen. Natuurlijk wil ik deze uitdaging wel aangaan.

Het programma

Omdat het ambachtelijke papier maken nog vrij onbekend is, heb ik een programma voor papier maken bij Oerkracht zomerkamp te Winterswijk gemaakt. Omdat deze workshops gegeven worden in een natuurlijke omgeving gebruiken we ook zoveel mogelijke (het liefst zelf gekweekte) materialen voor het papier maken.

De docent

Ewald Weijers van c-paper maakt inmiddels al meer dan 10 jaar op ambachtelijke wijze papier en mag zich meester noemen omdat hij 2 gezellen heeft opgeleidt.

Maandag

Een ambachtelijke papiermaker heeft een schepraam nodig met een eigen watermerk. Die gaan we maken.

Dinsdag

We gaan een pers maken, vilten, lakens, persplankjes om de woensdag te kunnen beginnen met papierscheppen.

Promotie foto voor c-paper

Donderdag

Deze dag staat in het teken van Japans papier maken op westerse wijze (Joshi). We maken van Kozo en Gampi vezels papierpulp en gaan daar papier van scheppen.

Vrijdag

Deze dag staat in het teken van lompen papier maken van textiel. We gaan ook ervaren wat het verschil is tussen machinaal en handgemaakt.

Zaterdag

Deze dag is maar een halve dag waarin de deelnemers kunstzinnig papier mogen maken met allerlei toevoegingen.

Opgeven?

Wil je ook aan deze eenmalige unieke workshops papier maken bij Oerkracht zomerkamp te Winterswijk deelnemen, meldt je dan snel aan via https://www.thegreencircle.nl/doen-is-een-manier-van-denken/oerkracht-zomerkamp/. Er zijn namelijk maar 5 plekken beschikbaar.