Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open workshop papier scheppen

november 24 @ 13:00 16:00 CET

Open workshop papier scheppen

Vrijdag 24 november 2023 (tussen 13:00 en 16:00 uur) starten we met een open workshop papierscheppen. Dit zijn workshops waarin wij bepalen wat we gaan maken en waar de deelnemers zich op moeten geven via onderstaande button. De open workshops worden gegeven op elke 3e vrijdag van de maand en hebben elke keer een ander thema.

Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen aan deze open workshops en ze gaan al door bij 1 deelnemer. Heb je zin in een unieke workshop papierscheppen in papiermakerij Doesburg? Meld je dan aan. De open workshops papierscheppen wordt gegeven door Ewald Weijers (eigenaar/meester papierschepper bij c-paper). De kosten zijn €40,00 per persoon inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers en duurt ongeveer 3 uur.

De inhoud van deze workshops wijken af van onze besloten workshops papierscheppen maar hebben wel hetzelfde open karakter waarbij uitproberen centraal staat.

Wat gaan we vrijdag 24 november maken?

Kerstkaarten maken

Met kerstmis voor de deur kan het ook niet anders dan dat we leuke kerstkaarten gaan maken tijdens deze workshop. We scheppen papier van plantaardige vezels en versieren deze met kerst gerelateerde dingen.

Het papierscheppen

Nadat de papierpulp is gemaakt, gaan we aan de slag om er papier van te scheppen. Als er meerdere deelnemers zijn kunnen we de verschillende soorten verdelen over de schepbakken en kunnen de deelnemers rouleren zodat je ervaart wat de verschillen zijn.

Het versieren

Er zijn kerstservetten, dennennaalden, figuren of mallen aanwezig om mooie handgeschepte kerstkaarten te maken.

Handgeschepte kerstkaarten

Open workshop papier scheppen

De docent

Ewald Weijers maakt sinds 2012 al handgeschept papier, sinds 2020 is hij beheerder van immaterieel erfgoed papierscheppen in Doesburg en heeft al enkele honderden workshops papierscheppen gegeven. Hij is dagelijks aan het experimenteren met papier maken op ambachtelijk wijze.

Unieke opzet workshops

Zijn workshops papierscheppen hebben een unieke opzet omdat je plantaardige vezels gebruikt en dus geen oud papier. De open workshops (waarin Ewald de inhoud bepaalt) hoeft geen papierscheppen te bevatten wat dacht je bijvoorbeeld van ecoprinten op handgeschept papier.

Wat neem je mee?

De workshop heeft als doel om zoveel mogelijk te experimenteren. Hetgeen je gemaakt hebt neem je mee huis. Er zijn verpakkingsmaterialen beschikbaar om het veilig mee te kunnen nemen.

Papierscheppen met kind in drukkerijmuseum Etten-Leur