Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open workshop papier maken

december 22 @ 13:00 16:00 CET

Open workshop papier maken

Vrijdag 22 december 2023 (tussen 13:00 en 16:00 uur) starten we met een open workshop papier maken. Dit zijn workshops waarin wij bepalen wat we gaan maken en de mensen moeten zich hiervoor opgeven (dat kan via onderstaande button).

Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen aan deze open workshops en ze gaan altijd door (ook al is er maar 1 deelnemer). Heb je zin in een unieke workshop papierscheppen in papiermakerij Doesburg? Meld je dan aan. De open workshops papierscheppen wordt gegeven door Ewald Weijers (eigenaar/meester papierschepper bij c-paper). De kosten zijn €40,00 per persoon inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers en duurt ongeveer 3 uur. Er zijn nog 6 plekken vrij.

De inhoud van deze workshops wijken af van onze besloten workshops papierscheppen maar hebben wel hetzelfde open karakter waarbij uitproberen centraal staat.

Open workshop papier maken

De papierpulp

Tijdens deze open workshops gaan we handgeschept papier maken van boerenkool vezels. Het is ook echt stampotten tijd. De boerenkool vezels maken we zacht en daarna kapot waardoor er een brei ontstaat die papierpulp heet.

Het papierscheppen

Nadat de papierpulp is gemaakt, gaan we aan de slag om er papier van te scheppen. De papierpulp wordt in een bak met lauw water gedaan waarna er papier geschept kan worden. Natuurlijk kun je het papier versieren met allerlei dingen.

Het leerdoel

Bij ons gaat het om de gezelligheid en het experimenteren. Hier leer je het meeste van en ontdek je dingen die je anders niet zou ontdekken.

Handgeschept papier A5 droog asperge schillen 2023

Nu aanmelden

Een gezellige en leerzame open workshop waarbij je veel leert door te experimenteren etc. Voor de open workshop papier maken moet je wel aanmelden via onderstaande button. Er kunnen maximaal 6 mensen deelnemen en vol is ook echt vol. De open workshop gaat al door bij 1 deelnemer.