Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Culturele zondag Doesburg

maart 3 @ 12:00 17:00 CET

Culturele zondag Doesburg

De Culturele Zondag Doesburg is een manifestatie die élke 1e zondag van de maand gehouden wordt.
Kunstenaars, galeries, podia, musea en bijzondere locaties hebben dan de deuren opengezet voor publiek.
Tijdens deze dag kunt u van kunst, ambacht en cultuur genieten in de historische omgeving van de binnenstad van Doesburg, een Hanzestad aan de IJssel.

Onze werkplaats Papiermakerij Doesburg is dan geopend tussen 12:00 en 17:00 uur voor publiek. Elke culturele zondag kent bij ons een ander thema. Voor de kinderen is er dan gratis papierscheppen wat misschien wel bedrukt kan worden bij Historische Boekdrukkerij De Arend.

Er zijn ook verschillen soorten handgeschept papier te koop.

maart 2024

Het thema

Omdat het voorjaar voor de deur staat is het thema voor deze culturele zondag Handgeschept papier maken met bloemzaadjes. We gaan dan papier scheppen van plantaardige vezels met bloemzaadjes.

Papierpulp

Onze papierpulp wordt voornamelijk gemaakt van plantaardige vezels en dus niet van oud papier.

Papierscheppen

Er zal die dag papier geschept worden met papierpulp van plantaardige vezels en kunnen bezoekers zelf een gratis velletje papier komen scheppen.

houten schepkuip met schepraam c-paper staan

Openingstijden papiermakerij Doesburg

Onze werkplaats genaamd Papiermakerij Doesburg is geopend op Woensdag, Donderdag, Vrijdag tussen 12:00 t/m 16:00 uur en op elke eerste zondag van de maand tussen 12:00 en 17:00 uur.
In verband met toenemende drukte kan het wel eens zijn dat de openingstijden veranderden. Op de Dinsdag en de Zaterdag is de kans aanwezig dat de papiermakerij Doesburg extra geopend is tussen 12:00 en 16:00 uur.