Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Besloten workshop asperge papier maken

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Besloten workshop asperge papier maken

juni 1 @ 13:00 16:00 CEST

Besloten workshop asperge papier maken

Vrienden en kennissen verzamelen nu aspergeschillen voor een besloten workshop asperge papier maken. Dit behoort ook tot de mogelijkheden bij c-paper omdat we elke workshop aanpassen zodat dit aansluit bij de leerdoelen van de aanvrager. Onze workshops zijn niet bedoeld om zoveel handgeschept papier te maken maar om zo veel mogelijk te experimenteren en te ontdekken. Dit kan ook met zelf mee gebrachten materialen. De locatie is papiermakerij Doesburg (ooipoortstraat 21 te Doesburg).

Besloten workshop asperge papier maken

De papierpulp

Familie en vrienden zijn allerlei aspergeschillen aan het sparen zodat we donderdag 1 juni aan de slag kunnen om er papier van te maken. Om papier te kunnen maken hebben we papierpulp nodig die we op verschillende manieren kunnen maken.

Het papierscheppen

Nadat we papierpulp hebben gemaakt gaan we papier scheppen door de papierpulp in een bak te doen en deze te verdunnen met water. We gebruiken een A5-formaat schepraam voor het papierscheppen.

Het leerdoel

Het leerdoel is om op verschillende manieren papierpulp te kunnen maken en te ervaren wat de verschillen zijn tijdens het papierscheppen.

Handgeschept papier A5 droog asperge schillen 2023

Besloten workshop

De aanvrager neemt zelf materiaal (aspergeschillen) en eventueel deelnemers mee waardoor dit een besloten workshop papierscheppen is. Er kunnen zich dus geen mensen aanmelden maar je kunt zelf wel een aanvraag doen voor een besloten workshop papierscheppen doen waarin jij de datum, het leerdoel en met wie je komt (alleen mag ook) bepaalt. Mocht je alleen komen dan kan dit op een woensdag, donderdag of vrijdag. Bij meerdere deelnemers kan op een dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag i.v.m. de onkosten.