Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basiscursus papierscheppen vervolg

februari 23 @ 10:00 16:00 CET

Basiscursus papierscheppen

Na het volgen van de basiscursus (waar we hennep vezels hebben vermalen tot papierpulp), gaan we nu verder met het maken van kunstenaars papier voor iemand die zijn eigen merk (kunstenaars) papier zelf wil maken. Voor deze vervolg cursus kun je niet aanmelden.

Basiscursus papierscheppen

Het programma

Tijdens de ontvangst nemen we het lesmateriaal door. Daarna gaan we papierpulp maken (in de ochtend) en in de middag ga je papierscheppen van deze papierpulp.

De docent

Meester papierschepper Ewald Weijers heeft inmiddels een ruime ervaring opgedaan (mede door het meester-gezel traject) door bijna dagelijks papier te maken, wekelijks wel een workshop te verzorgen of mensen te begeleiden tijdens het zelf papierscheppen.

Wat kun je ermee?

Het ambacht papierscheppen bestaat uit een groot aantal onderdelen. Door het basis proces te beheersen zul je merken dat er een compleet nieuwe wereld voor jouw open gaat. Hierdoor kunnen we je vervolg stappen bespreken.

12 velletjes 10x10cm met zaadjes

Wanneer een basiscursus te volgen?

Omdat je soms niet weet of je het papierscheppen leuk vindt adviseer ik om eerst eens papier te komen scheppen bij papiermakerij Doesburg. Dit papierscheppen kost niets alleen het papier dat je meeneemt betaal je. We bespreken dan de vervolg stappen. De locatie is aan de Ooipoortstraat 21 te Doesburg

Heb je al besloten dat papierscheppen iets voor je is, kun je de basiscursus papierscheppen volgen voor €150,00 per persoon. Dit is een goede basis voor het beoefenen van het ambacht papierscheppen. Omdat je dit allemaal niet in 1 dag kan leren, zijn er besloten workshops beschikbaar van een dag (na het volgen van de basiscursus €75,00 per persoon) die we op maat maken voor je vervolg.

De basiscursus is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld handgeschept papier (of complete producten) zelf maken en eventueel verkopen, begeleiders of leerkrachten die les papierscheppen willen geven, mensen die beroepsmatig met papier bezig zijn of papierfanaten die het ambacht papierscheppen willen laten voortbestaan.