Mobiel:
+31 (0)6 1400 4762

Adres:
​Ooipoortstraat 21, 6981 DS Doesburg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basiscursus papierscheppen

maart 29 @ 10:00 17:00 CET

Vandaag basiscursus

Onze basiscursussen zijn op maat en daarmee besloten. Dit betekent dat niemand zich aan kan melden voor deze basiscursus. Er komt dus iemand een basiscursus papierscheppen volgen.

Basiscursus papierscheppen

Het ambacht papierscheppen kent vele verschillende kennisgebieden. Zo is er een stuk papierhistorie, gereedschappen om papier te kunnen scheppen, papierpulp maken, het papierscheppen en de nabewerking. Deze onderdelen worden even kort besproken in de ochtend waarna we papierpulp gaan maken van plantaardige vezels of met onze Hollander beater (alleen door de weeks mogelijk).

In de middag gaan we papierscheppen met de papierpulp die we in de ochtend gemaakt hebben. Deze basiscursus wordt geheel op maat gemaakt voor de wensen van de cursist. Na deze basiscursus kunnen er vervolg cursussen gedaan worden.

De kosten voor de basiscursus papierscheppen zijn €150,00 per persoon en is voor 1 dag (ongeveer 6 uur). De vervolgcursussen zijn nadat de basiscursus is gevolgd €80,00 per dag van ongeveer 6 uur. De locatie is Papiermakerij Doesburg achterin Het kunstlab Doesburg die is gevestigd in de Ooipoortsraat 21, 6981 DS, te Doesburg.

Basiscursus papierscheppen

De voorbespreking

In de ochtend gaan we onder het genot van een kopje koffie of thee het cursus materiaal en het leerdoel van de cursist bespreken. Daarna gaan we de gewenste papierpulp maken.

Het papierscheppen

We zetten een bak op met daarin de zelfgemaakte papierpulp en gaan daarvan papier scheppen. Door wat testjes te doen leer je iets meer van papierscheppen zelf.

Wat neem je mee?

Alle velletjes die je geschept hebt en cursusmateriaal met eventueel de aantekeningen/foto’s die je gemaakt hebt.

Harry Brouwer aan het papierscheppen

Nu aanmelden

Een gezellige en leerzame open workshop waarbij je veel leert door te experimenteren etc. Voor de open workshop papier maken moet je wel aanmelden via onderstaande button. Er kunnen maximaal 6 mensen deelnemen en vol is ook echt vol. De open workshop gaat al door bij 1 deelnemer. Je kunt je aanmelden via onderstaande button of aan de kassa van kunstlab Doesburg