workshop ambachtelijk papierscheppen

workshop ambachtelijk papierscheppen

Deze nieuwe workshop geeft Ewald Weijers op zondag 24 februari van 10.30-16.30 uur bij de Kunstkring Duiven. Zelf papier scheppen doe je niet zo maar. De basis om papier te scheppen is papierpulp. Een brei van natuurlijke vezels wordt verdund met water waarna het op een raam met zeef wordt geschept. Nadat het water door de zeef weggelopen is kan het natte papier geperst worden.

Na het persen en drogen kan het papier vervolgens in een drukpers glad gestreken worden. Samen met Ewald wordt dit hele proces in een 6 uur durende workshop doorlopen.

i.v.m. de flexibiliteit kunnen ook groepen zich aanmelden (met de grote vanaf het minimale aantal deelnemers). Dus een groep met vriendinnen van minimaal 3 personen kunnen dan gewoon als groep een workshop ambachtelijk papier maken op maat krijgen.

Wat ga je tijdens de workshop doen?

Je krijgt gedegen uitleg over het maken van papierpulp waarna jezelf aan de slag gaat om het te maken. Als de papierpulp (de basis van papierscheppen) komt er een gedegen uitleg over de materialen die je nodig hebt om papier te scheppen en ga je dit vervolgens allemaal in praktijk brengen. Je neemt dan wat velletjes handgeschept papier mee naar huis en natuurlijk een hoop kennis.

De kosten:
  • De duur van de workshop is 6 uur.
  • De kosten zijn € 60,00 per persoon.
  • Exclusief lunch. Deze dien jezelf mee te nemen.
  • De workshop is inclusief allerlei soorten materiaal.
  • Heb jezelf leuke ideeën voor bijvoorbeeld in het papier te verwerken dan kun je dit zelf meenemen.
De vitrinekast van C-paper

De locatie:

De locatie is bij kunstkring Duiven:
Adres: Visserlaan 41
Postcode/plaats: 6921 WZ Duiven
Telefoonnummer: 0316 – 280469
E-mail: info@kunstkringduiven.nl
Website: http://www.kunstkringduiven.nl/